Son Konu

Polisi Turist Sanan Taksici Taksim'den Şişli'ye 500 Lira İstedi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-12a9a14454915fab22bec15396ed0a2e8ef97d90.jpg


Beyoğlu ve Eminönü'nde Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Trafik Grupları taksi denetimi  yaptı. Arap turist üzere davranan sivil gruplar, taksilere binerek kural ihlallerini tespit etti kameraya çekti. Grupları turist sanan bir taksici Taksim'den Nişantaşı'na 50 Euro istedi, bir başka taksiciyse Taksim'den Şişli'ye 500 TL istedi. 





İstanbul'daki öğle saatlerinde Trafik Şube Denetleme Şube Müdürlüğü takımları, bilhassa turistlerin çok olduğu noktalarda taksi kontrolü yaptı. Sivil Trafik Takımları'na bağlı 2 işçi taksilerin yanına giderek Arap turist üzere davrandı. Taksiciler, turist zannettikleri sivil gruplarla fiyat pazarlığının akabinde polisleri araca aldı. Emniyet kemeri takmamak, araç içinde tütün mamulleri, taksimetre açmamak üzere kural ihlallerini tespit eden, sivil gruplar kimliklerini göstererek taksicileri kontrol noktalarında durdurdu. Yapılan ihlallere nazaran cezai süreç uygulandı. Eminönü'ndeki kontrolde bir taksicinin ehliyetine arka arda kural ihlali yaptığı için el konuldu. Aracı trafikten men edildi.

Yöntemsiz pazarlığa, yolcu seçene, taksimetre açmayana ceza



Polisin verdiği bilgiye nazaran, Eminönü'nden Taksim'e 90 lira istediği için de taksiciye cezai süreç uygulandı. Beyoğlu'ndaki denetimdeyse bir taksici Taksim'den Nişantaşı'na 50 Euro istedi, bir öbür taksiciyse Taksim'den Şişli'ye 500 TL istedi. Yöntemsiz fiyat pazarlığı yapan, yolcu seçen, taksimetre açmayan, emniyet kemeri takmayan taksi şoförlerine değişen ölçülerde para cezası kesildi. Beyoğlu'nda 2 taksi cazibeli yardımıyla otoparka götürüldü.

"Arapça bilmediğim için 50 lira dedim"

Taksimetre açmamak, araç içinde tütün mamulü kullanmaktan kendisine cezai süreç uygulanan taksi sürücüsü, "Abiler geldi, Arapça konuştular ben de anlamadığım için Taksim'e 50 lira dedim, taksimetre açmadım. Diğerleri 50 Euro, 100 Euro istiyorlar" dedi.


 
Üst Alt