Son Konu

Sultan Bohçası

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sultan-bohcasi.jpg

Sultan Bohçası Tanımı İçin Gereçler

• 500 gram et/tavuk/mantar
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet domates
  • 1 kutu garnitür
  • 6-7 yufka/6 lavaş/6 krep (tercih sizin)
  • Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • Tuz
  • Karabiber
Krep için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ

Sultan Bohçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk, et ya da mantar kullanabilirsiniz. Ben bu tanımda et kullandım.
  2. Evvel etlerimizi kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Renkleri pembeden kahverengine dönmeye başlayınca içerisine 1 adet domates ve bir adet soğan ekliyoruz.
  4. Domates ve soğanlar pişince içerisine bir çay bardağı kadar su ekliyoruz.
  5. Etler yeterlice piştikten sonra içerisine garnitürünüzü ve baharatlarınızı ekleyiniz.
  6. Garnitürün çiğliği geçtikten sonra ocağınızı kapatabilirsiniz.
  7. Bir tavada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.Beşamel sos için; tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak eritiyoruz. Bunu kısık ateşte yapın ki yanmasın.
  8. Tereyağımız eridikten sonra unu ek edebilirsiniz ve daima karıştırarak kavurun.
  9. Kokusu çıkan un kavrulmuş demektir.
  10. Tıpkı vakitte unu da kavururken ateşi yüksek açmamalıyız, aksi halde unumuz ve yağımız yanabilir.
  11. Üzerine daima karıştırarak 1, 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ek edebilirsiniz.
  12. Çırpıcı ile süratlice çırpalım, topak kalmamasını sağlayın ki yerken ağza gelmesin.
  13. Sosumuz kaynayıp yoğunlaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  14. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sosunuzu ocaktan alabilirsiniz.
  15. Bir kasenin içine yufka, krep ya da lavaş koyuyoruz. (yumurta baskınlığını sevmeyen ve doyurucu olsun isteyen lavaş, hafif olsun isteyen yufka kullanabilir. Kreple ise daha ağızda kalır bir tat oluyor. ) ben bu tanımımda yufka kullandım lakin krep tanımını de ekliyorum.
  16. Krep tanımı hazırlamak için unu süt ile hiç topak kalmayana kadar yeterlice çırpın.
  17. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Çok hafif sıvı olacak.
  18. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı yahut sıvı yağ koyup yayın.
  19. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın. Alt üst çevirin.Vee hazır.
  20. Yufkanın içerisine evvel beşamel sostan bir taban oluşturuyoruz.
  21. Daha sonra hazırladığımız içi, ağzına kadar dolmayacak halde ekleyip kapatıyoruz.
  22. Pişireceğimiz borcama yerleştiriyoruz. Bütün iç bitene kadar süreci tekrarlıyoruz.
  23. Oluşan bohçaların üzerine beşamel sosumuzu güzelce gezdirip üzerine kaşar rendeleyerek 150 derece fırında 20-25 dk üzerleri düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.

Üst Alt