M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 11 Kas 2024 #1 Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk göğsü Zeytinyağı Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler) Lavaş ekmeği ben hazır kullandım İçine koymak için: 2 adet soğan 2-3 domates Maydanoz, tuz Marul Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz. Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır. Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır. Domatesleri minik doğruyoruz. Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor). Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır. İstediğimiz materyalleri ekleyelim. Üstüne tavuk konulur. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk göğsü Zeytinyağı Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler) Lavaş ekmeği ben hazır kullandım İçine koymak için: 2 adet soğan 2-3 domates Maydanoz, tuz Marul Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz. Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır. Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır. Domatesleri minik doğruyoruz. Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor). Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır. İstediğimiz materyalleri ekleyelim. Üstüne tavuk konulur. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.