morfeus
Yeni Üye
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 4 su bardağı un
- 1.5-2 bardak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram yağlı yahut orta yağlı kıyma
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı acı biber
- 1 demet maydanoz
- 8 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı Yapılışı
- Sebzelerini zırhta doğradım, sulandırıp ta lahmacunumuzun çıtırlığını bozmadım
- Her bir karesi emek olan bu görüntümü beğenip kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın
- Hamuru için 4 su bardağı unu eleyerek uygun bir kaba alalım. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı toz maya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek 1. 5- 2 su bardağı su ile yavaş yavaş yoğuralım.
- Ele yapışmayan çok ta sert olmayan bir hamur olsun. En az 5-6 dakika yoğurup yarım saat dinlendirelim.
- Kıyma harcı için tüm zerzevatları rondodan geçirelim. Benim kıyma bıçağım vardı onunla doğradım. Böylelikle harç çok sulu olmadığı için lahmacun ekmeği hamurlaşmıyor ve çıtır çıtır pişiyor.
- Doğranan sebzelere 400 gram kıymamızı, 1 er tatlı kaşığı tuz ve pul biberi, yarım tatlı kaşığı karabiberi en son olarak ta 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip güzelce yoğuralım.
- Dinlenen hamurumuzun havasını alıp bezelere bölelim. Yaklaşık 12-13 adet beze çıkacaktır. Her bir bezeyi oval olacak halde 15-20 cm uzunluğunda açalım 1. 5 yemek kaşığı kıyma harcını hamurumuzun üzerine kaşıkla yahut elimizle yerleştiriN.
- 190-200 derece fırında evvel en alt katta sonra en üst katta alt üst kızarana kadar fansız pişirelim. Dilerseniz tava yahut tost makinesinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.