Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1.5-2 bardak su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıyma Harcı İçin
400 gram yağlı yahut orta yağlı kıyma
3 adet domates
2 adet yeşil biber
3 adet kırmızı acı biber
1 demet maydanoz
8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı Yapılışı
Sebzelerini zırhta doğradım, sulandırıp ta lahmacunumuzun çıtırlığını bozmadım
Her bir karesi emek olan bu görüntümü beğenip kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın
Hamuru için 4 su bardağı unu eleyerek uygun bir kaba alalım. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı toz maya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek 1. 5- 2 su bardağı su ile yavaş yavaş yoğuralım.
Ele yapışmayan çok ta sert olmayan bir hamur olsun. En az 5-6 dakika yoğurup yarım saat dinlendirelim.
Kıyma harcı için tüm zerzevatları rondodan geçirelim. Benim kıyma bıçağım vardı onunla doğradım. Böylelikle harç çok sulu olmadığı için lahmacun ekmeği hamurlaşmıyor ve çıtır çıtır pişiyor.
Doğranan sebzelere 400 gram kıymamızı, 1 er tatlı kaşığı tuz ve pul biberi, yarım tatlı kaşığı karabiberi en son olarak ta 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip güzelce yoğuralım.
Dinlenen hamurumuzun havasını alıp bezelere bölelim. Yaklaşık 12-13 adet beze çıkacaktır. Her bir bezeyi oval olacak halde 15-20 cm uzunluğunda açalım 1. 5 yemek kaşığı kıyma harcını hamurumuzun üzerine kaşıkla yahut elimizle yerleştiriN.
190-200 derece fırında evvel en alt katta sonra en üst katta alt üst kızarana kadar fansız pişirelim. Dilerseniz tava yahut tost makinesinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.