bilgisayarci
Yeni Üye
Güveçte Kanlıca Matarı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil
- 1 adet kırmızı biber
- 300 gram kanlıca mantarı
- 1 diş sarımsak
- 200 ml domates sosu
- Biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Güveçte Kanlıca Matarı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir adet küp küp doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
- Daha sonra biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biberlerin rengi değişinceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Malzemeler yumuşadığında ocağı kısın.
- Temizlenip yıkanmış kanlıca mantarını soğan ve biberin olduğu tavaya atın. Mantar suyunu salacaktır endişe etmeyin. Suyunu çekene kadar yüksek ateşte mantarları kavurun.
- Mantar suyunu çektiğinde bir diş rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Sonra biber salçasını koyun ve kavurmaya devam edin.
- Akabinde 200 ml. domates sosunu (Ben yazın sos yapıp kenara koymuştum onu kullandım) tavaya dökün ve ocağın altını açarak domatesli karışımı pişirmeye devam edin.
- Tuz, karabiber dilerseniz toz biber ekleyin.
- Güveç kalıplarını çıkartıp mantar karışımını güveç kalıplarına doldurun. Üzerine tereyağı koyun. Daha sonra rendelenmiş kaşar ilavesi yapın ve tüm mantar yüzeyini kaşar ile doldurun.
- Güveçleri tepsiye yerleştirip fırına verin. Kaşarların üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.
- Güveçleri fırından çıkartın sulu sulu domatesli kaşarlı kanlıca mantarını afiyetle yiyin.