Huawei'nin Android lisansının iptal edilmesiyle birlikte Huawei resti çekmiş ve şirket, B planlarının hazır olduğunu duyurmuşlardı. Kısa bir müddet sonra bu B planının aslında Huawei'nin kendi işletim sistemi olduğu ortaya çıkmış, şirketin bundan sonra üreteceği akıllı telefonların da bu işletim sistemini kullanacağı söz edilmişti. Acilen akabinde işletim sisteminin ismini birkaç gün boyunca konuşmuştuk gelgelelim şirketin aldığı tescil dokümanı ile bu işletim sisteminin isminin 'Ark OS' olacağı katılaşmıştı. Şirket, kendi işletim sistemleri ile ilgili çalışmalarını sürat kesmeden sürdürürken Ark OS ile ilgili birtakım ekran manzaraları ortaya çıktı.
Huawei Central tarafından paylaşılan manzaralarda Ark OS'un ayarlar menüsünün nasıl olacağı görülebiliyor. İşte Huawei'nin işletim sistemi Ark OS'tan birinci imajlar;
Şu an için Ark OS ile ilgili haberler hudutlu. Velev elimizde bu imajlardan gayrı net bir şey yok diyebiliriz. Şirketin Ark OS'u ne devir kullanacıların hizmetine sunacağı ve hali hazırda Huawei sahiplerinin Android'e devam mı edeceği yoksa onlarında mı Ark OS'a geçeceği bilinmiyor. Gözler Huawei'den gelecek olan yeni açıklamalarda.