Hz Mevlananın zevk ile ilgili en güzel sözleri Hz Mevlananın müsamaha ile ilgili sözleri zevk hakkında sözleri İnsan Hoşgörüsü ile ilgili sözler Hoşgörü olayında en tanındık isimlerin başında geliyor Hazreti Mevlana sevgili melekler, Ne olursan ol yeniden gel sözü en tanıdık şımartma sözlerinin başında kazanç Peki daha diğer hangi sözleri söylemiştir Mevlana anlayışla alakalı diye soracak olursanız O sözlerin tamamına ( yani şayet daha artı vardır fakat ben bildiklerimi yazıyorum ) hep birlikte bir göz atalım isterseniz 1549097485 1549097485 hzmevlananinhosgoruileilgilienguzelsozleri5c555a1236b57hzmevlananinhosgoruileilgilienguzelsozleri5c555a1236b57 hzmevlananinhosgoruileilgilienguzelsozleri5c555a1236b57 Gel, gel, ne olursan ol tekrar gel İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir Yüz kez tövbeni bozmuş olsan da tekrar gelSevgide güneş gibi ol, arkadaşlık ve kardeşlikte nehir gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi olNice ahali gördüm, üstünde elbisesi değil Nice elbiseler gördüm, içinde insan değilHer gün bir yerden bir yere göçmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne hoş Bulanmadan, donmadan akmak ne güzel Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar laf varsa düne ait Hemen yeni şeyler bildirmek lazımÖlümümüzden daha sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedirHz Mevlana der: Beni benden alan gözlerin nerde Yurdumu saran çiçeklerin nerde Onca memleketler gezdim Beni ahirete götüren yolun nerde Hz Mevlana söyler cümbür cemaat onu dinler İşte derler: Gözlerimizi açan çiçek burda Fiilen bu güzel eserleri her gün kapıdan cıkmadan önce okumak lazım ama dünyada bundan böyle iyi şeyler olsun kötülükler çirkinlikler kalksındua edelim hepberaber İnşaAllah