Son Konu

Samsung OLED TV için şaşırtan karar!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
4a570c5f18032019-hnbu-cover-2ck1_cover.png


Koreli dev üretici Samsung, tüm teknoloji üreticileri üzere üretimin her bandından kaynak ezası çekiyor. Bir başka koreli dev olan LG’in panellerini kullanacağı son sızıntılar ortasında.

OLED TV’lerinde tüm teknoloji alanlarında olduğu üzere kaynak sorunu çeken Samsung, Bir milyon ünite panel gereksinimi olduğunu raporlamıştı. İki şirketin ortalarında koşullu olarak imzalanan mutabakata nazaran 2021 yılı kalanında bir milyon ünite, 2022 yılında ise dört milyon ünite üzere devasa sayılar kelam konusu.

İki koreli şirket de, geçtiğimiz devirde kimi kısımlarda iş modellerini değiştirmeye gitmişti. Yeni iş modellerine nazaran LCD TV’lere olan önceliklerini arttıracaklarını biliyorduk.

LCD konusunda panel üreticilerinin birçok Çinli şirketler olmasından ötürü, bu yeni iş modeli kasvete girmiş üzere görünüyor. O denli ki, iş modelleri tekrardan yüksek kar odaklı OLED TV’lere dönmüş durumda.

lg-and-samsung-VeVn.jpg

OLED Pazarındaki dominant rol oynayan LG, geçtiğimiz yıl toplamda 25 milyon panel üretmiş, bunun 8 Milyonu ise OLED pozisyonundaydı. Samsung, bu devirde daha çok yeni teknolojilerine odaklanmıştı. Hibrit QD-OLED teknolojisini 2021 sonunda televizyonlarında görmüştük.

Şayet söylentiler doğruysa yıl bitmeden LG panele sahip Samsung OLED TV’leri görmeye başlayacağız.

Samsung ile LG’nin birlikte çalışmaları bir birinci değil. Daha evvel LCD panel üretiminde de tekrar ortak bir çalışmaya gidilmişti.

Dedikoduların ve sızıntıların akabinde iki şirketten de resmi bir açıklama gelmiş değil.

 
Üst Alt