B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 28 Haz 2024 #1 Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak) 3 modül kalça incik 1 orta uzunluk patates 1 adet soğan 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Sos için; 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağından biraz fazla süt Çok az tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yağımızı tencereye alalım ,soğanları ince doğruyoruz kavuruyoruz. Tavuklarımızı ufak doğrayalım, onları da ek edelim . Onlar kavrulurken patates ve havucu küp küp doğrayalım. Tavuğumuza salça ek edelim . Patates ve havucu ek edelim. Patatesler yumuşayana kadar kavuralım . Tuzunu ek edelim. Bezeleye ek edelim ,bir karıştıralım . Baharatları ek edelim karıştırıp altını kapatalım . Ben konserve kulandığım için siz buzluktan kulanırsanız patateslerle ek edinki pişsin . Milföyleri ortadan keselim, enine uzunluğuna açalım . Ufak bir kase içine koyalım. Kenarlarından çekiştirelim, büyütelim. Tavuklu harçtan 3 çorba kaşığı kadar kasemize koyalım. Uçlarını ortada birleştirelim . Poğaça üzere kapatalım . Avcumuza alalım ,şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim . 170 derce fırında verelim. Hafif üzeri kızarsın bizde sosunu yapalım . Unu tereyağda kavuralım, sonra sütünü ek edelim . Tuz ,karabiber ekleyelim pişirelim. Kebabımızı fırından çıkaralım. Üzerine sosu bölüştürelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim , fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim .Deneyecek olanlara afiyet olsun Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak) 3 modül kalça incik 1 orta uzunluk patates 1 adet soğan 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Sos için; 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağından biraz fazla süt Çok az tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yağımızı tencereye alalım ,soğanları ince doğruyoruz kavuruyoruz. Tavuklarımızı ufak doğrayalım, onları da ek edelim . Onlar kavrulurken patates ve havucu küp küp doğrayalım. Tavuğumuza salça ek edelim . Patates ve havucu ek edelim. Patatesler yumuşayana kadar kavuralım . Tuzunu ek edelim. Bezeleye ek edelim ,bir karıştıralım . Baharatları ek edelim karıştırıp altını kapatalım . Ben konserve kulandığım için siz buzluktan kulanırsanız patateslerle ek edinki pişsin . Milföyleri ortadan keselim, enine uzunluğuna açalım . Ufak bir kase içine koyalım. Kenarlarından çekiştirelim, büyütelim. Tavuklu harçtan 3 çorba kaşığı kadar kasemize koyalım. Uçlarını ortada birleştirelim . Poğaça üzere kapatalım . Avcumuza alalım ,şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim . 170 derce fırında verelim. Hafif üzeri kızarsın bizde sosunu yapalım . Unu tereyağda kavuralım, sonra sütünü ek edelim . Tuz ,karabiber ekleyelim pişirelim. Kebabımızı fırından çıkaralım. Üzerine sosu bölüştürelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim , fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim .Deneyecek olanlara afiyet olsun Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı