Son Konu

Zeytinyağlı Lahana Sarması

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,799
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük lahana
İç harcı;
  • 1,4 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan (Soğanı bol olursa daha hoş olur)
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanamızı 4 e bölüyoruz ve tencereye alıp tam üstlerine gelecek kadar su doldurup haşlıyoruz.
  2. Diğer tarafta içimizi hazırlıyoruz,. Pirincimizi yıkayıp, süzülmeye bırakıyoruz.
  3. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz, tavamıza alıyoruz, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ekleyip kavurmaya başlıyoruz (Burada biraz fazla yağ koyuyorum, zira pirinçler de girecek yağı çekecek)
  4. Soğanlar kavrulunca pirinçimizi ekliyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  5. Tatlar birbirine karıştıktan sonra, 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz, orta ara karıştırarak suyunu çektiriyoruz ve biraz bu biçimde kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Haşlanan lahanalarımızı süzgece alıyoruz ve artık sarmaya geçebiliriz,.
  7. Lahana yaprağının orta damarını çıkarıyoruz, 2 tarafı birleştirip biraz iç koyup sarıyoruz (Lahanaların orta damarlarını tenceremizin altına koyacağız, hem yemeğimizin tabanı tutmayacak hem daha lezzetli olacak).
  8. Tüm lahanamızı bu halde sardıktan sonra, tenceremizin tabanına 2-3 kaşık sıvı yağ koyuyoruz ve orta damarlı kısımları tüm tabanını kapatacak formda diziyoruz,.
  9. Üzerine sarmalarımızı orta kısım bir istikamette paralel yanlar ona dik olarak diziyoruz, ikinci sırayı tam karşıt orta dik yanlar paralel diziyoruz, bu biçimde tenceremizi dolduruyoruz,.
  10. Üzerlerine 2 su bardağı su döküyoruz, tuzunu atıyoruz, zeytinyağı gezdiriyoruz, yaklaşık 1 limon sıkıyoruz ve dolmalarımızın üzerini açılmamaları için porselen yahut cam bir tabakla kapatıyoruz, (Tabak yerine lahanaların orta damarlarını da üstüne dizebilirsiniz bu biçimde de meblağ açılmazlar).
  11. Tenceremizi ocağımıza alıyoruz evvel biraz yüksek ateşte fokurdamaya başladığında ise orta ateşte (Daha düşük de olabilir, zira yüksek ateşte sarmalarınız dağılacaktır) kapağını aralayarak pişmeye bırakıyoruz,.
  12. Pişen dolmalarımızın üzerine tekrar biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve limon sıkıyoruz, tenceremizin kapağını kapatıp bu halde biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet, bal, şifa olsun
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt