Gerilim tipi baş ağrısı kulağa vurur mu, gerilim tipi baş ağrısı ilerlerse ne olur, gerilim tipi baş ağrısı için dua şeklinde sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Gerilim tipi baş ağrısıyla ilgili bazı bilgiler aşağıdaki gibidir;
· Migrende ağrı evveli görülebilen görme bozukluğu ve diğer belirti türleri gerilim baş ağrısında görünmez.
· Gerilim baş ağrısı, baş ağrıları içinde en çok görülen tiptir.
· Çevresel etkilerin değişmesi, fazla sorumluluk yüklenme, düş kırgınlığına uğrama, ailesel ve ekonomik dertler gibi insan hayatındaki önemli farklılıklar neticesinde yüz, baş ve boyun kaslarının devamlı gerilmesi ile meydana gelen şiddetli baş ağrısıdır.
· Baştaki ya da boyundaki kasların kasılması stres ya da mutsuzluk, uzun zaman aynı pozisyonda oturma, trafik kazası gibi bir darbeye bağlı ya da depresyon kaynaklı olabilir.
· Çoğu zaman hasta kendi kendine migren teşhisi koyar. Fakat hem mekanizma hem de tedavi açısından gerilim baş ağrısı migrenden çok değişik bir biçimde ele alınması gerekmektedir
· Migren hastaları sakin, sessiz bir yer ararken gerilim baş ağrısı sorunu olan hastalar tam tersi bir şekilde gezmek dolaşmak isterler çünkü sesin ağrılarını bastırdıklarını düşünürler ancak migren ağrısına en iyi gelen yöntem sessizlik ve karanlıktır
· Gerilim baş ağrısı migrenin aksine tek bir kısımda tutmaz. Daha yaygın bir şekilde kendini gösterir. Saatler ilerledikçe şiddetlenir özelikle akşam saatlerinde çok şiddetli görünür. Saatler boyunca devam eder.
· Gerilim baş ağrısının en mühim belirtisi çoğunlukla boyun bölgesinden başlayıp yukarıya doğru yükselmesi ve sıkıştırıcı bir ağrı biçiminde seyretmesidir. Migren ise genelde başın tek tarafında başlar ve görmede bulanıklık tarzı belirtilere sebebiyet verir.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Kulağa Vurur Mu?

Gerilim baş ağrısının en mühim belirtisi çoğunlukla boyun bölgesinden başlayıp yukarıya doğru yükselmesi ve sıkıştırıcı bir ağrı biçiminde seyretmesidir. Nadiren de olsa kulaklarda ağrı yapabilir.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı İlerlerse Ne Olur?

Şehir hayatının yüksek temposunda her geçen gün yaygınlaştığı gerilim tipi baş ağrıları, çoğunlukla kadınlar içerisinde daha sık gözlemleniyor. İnsanların %60–70’i yaşamlarının herhangi bir süresinde baş ağrısı yaşamaktadır. Baş ağrıları tüm dünyada doktora başvuru sebepleri içerisinde birinci sırada yer alır ve etkileri gün geçtikçe çoğalır. Baş ağrılarının %80-90'i migren ya da gerilim tipi baş ağrısıdır. Zonklayıcı etkisi bulunmayan fakat günlerce sürebilen gerilim tipi baş ağrılarında ağrılar akşamları daha da çekilmez bir hale bürünebilir. Tedavi edilmezse hayati tehlike yaratmaz ancak yaşam kalitesini fazlasıyla düşürür.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı İçin Dua

Gerilim tipi baş ağrısı için aşağıdaki dua okunabilir;
“Bismillahirrahmanirrahim.
Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelil-leraeytehû khâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veş-şehâdeti hüver-Rahmân-ür-Rahîm. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El Melik’ül Guddûs-üs-Selâmü’l Mü’minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir.Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn. Hüvallâhül khâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ. Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel’ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.”