bilgiliadam
Yeni Üye
Hoş ve Düşündürücü Sözler gülünç düşündürücü sözler komik ve düşündürücü sözler lakin aşkla ilgili moliere sözleri Cümleler doğrudur sen dürüst isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen (Yunus Emre) Hiçbir başarıya çiçekli yollardan ulaşılmaz LA AINE Başarısızlığın kırk bin nedeni vardır bir tane mazereti yoktur ADOLF HITLER Allah cevizi verir fakat kırmasını sana bırakır H J BROWN İnsan dilinin aşağıda gizlidir Hz MUHAMMED Korkunun kaynağı cehalettir EMERSON Sorabilmek için önce öğrenmek gerekir GOETHE Birey arkadaşı ile ölçülür Hz ALİ Içten olan şeyi gördüğü halde yapmamak cesaretsizliktir KONFÜÇYÜS Kitaptan değil kitapsızlıktan korkmalıyız CEMİL MERİÇ İlim öğrenen ve öğreten aynı sevabı kazanır HzMUHAMMED Dehanın %1 i ilham %99u terdir T EDISON Her işte başarılı oldum çünkü bunu istiyordum Hiç bir vakit kararsızlık etmedim bu da bana diğer insanlara oranla fayda sağladı NAPOLYON İyi elde etmek kolaydırZor olan adil elde etmekViktor Hugo * * Kaplumbağaya uyarı etAncak kafasını çıkarıp tehlike aldığında ilerliyebiliyorJBCONONT * * Ufak şeylere gereğinden artı yük verenler, elinden büyük meslek gelmeyenlerdirEflatun * * * Hiç kimse başarı merenlerini elleri cebinde tırmanmamıştırSKMoorhead * * * Sana nasıl davranılmasını istersen sende başkalarına öyle davran, fakat ilk iyi davranışı sen yap * * * Geçmiş dertler için söylenmek,yeni dertler edinmektirshakespear * * * Eğer herkes,dost sandığı kimselerin kendi ardındaki söylemiş olduklarını duymuş olsaydı,dünyada dost kalmazdıPascal * * * Deneyim insanın hayatta yaptığı hataların toplamıdırCoubo * * * Erkekler kadınların ilk aşkı,kadınlar erkeklerin son aşkı olmak isterOscar Wilde * * * Nice halk gördüm üstlerinde elbise değil, nice elbiseler gördüm içlerinde insan değilMevlana * * * Olgun insan hoş laf söyleyen yok,söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen kimsedirConfucius * * * Düşmanlarınızı seviniz,çünkü kusurlarınızı yalnız onlar açıkça söyleyebilirBenjamin Franklin * * * Silgi kullanmadan resim yapma sanatına Hayat denilmektedirJohn Christian * * * Güler yüzle söylenen bir yalanı aniden yuttuğumuz halde, acı gerçeği fakat damla damla yutarızDiderot * * * Size ne yapabileceğinizi söyleyebilirler ama ne düşüneceğinizi aslaSocrates * * * Yiğit dediğin,güreşte rakibini yenen kimse değildir; esas yiğit kızdığı vakit öfkesini yenen kimsedirProphed Mohammad * * * Millet avuç içi aynı çünkü;kimseye göstermedikleri bir karanlık yüzleri daha vardır * * * Bana hayatı iki şey sevdirir; AŞK ve ÖZGÜRLÜKAşkım için canımı veririm Fakat özgürlüğüm için aşkımı bile feda ederimHacker * * * İnsanları cahil ve aptal oldukları zamanlarda bile dinleÇünkü; herkesin yaşanmış bir hayat hikayesi vardır * * * Para her kapıyı açar fakat kilitleyemez * * * İnsan tırmanırken dağın kafa tutmasına razı olmalıdır * * * Gerçeği insanların ölçüleri ile değil,insanları gerçeğin ölçüleri ile teşhis * * * Kalbin tiktakları,doğumla başlamış ölüm bestesinin mırıltılarıdır Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız Hiçbir yol sizi oraya götürmez Martens 1987 * * * Ne kadar bilirsen bil,söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır * * * Yapabildiğin dek söz ver,sonradan söz verdiğinden daha fazlasını yap * * * Uygun sayanların ayak sesleri,yürüyenlerden daha fazla gürültü çıkarır * * * Gençliğin parlak lügatında başarısızlık diye bir kelime yokturJKMoorhead * * * Hesapsızca öğrenmek vakit kaybetmektirKonfücyus * * * Hatalar ekseriye en iyi öğretmendirJAFrospe * * * Para nasıl parayı çekerse,başarı da başarıyı çekerNSR de Chamfort * * * Dehanın yüzde biri ilham,yüzde doksan dokuzu terdirThomas Edison * * * Bir hizmette bulundu isem bu, çalışmaktan ve sabırla düşünmekten başka bir şey değildirSIsaal Newton * * * Güçlükler başarının değerini artıran süslerdirMoliere * * * Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı elde etmek şarttırBalzac * * * Geçmişi değiştiremezsin ama gelecek daha elinin içindedirHugh White * * * Çalışmak yaşam , düşünmek ışıktırVictor Hugo * * * Uyanan bir hafıza basit basit uyuyamazThomas Caryle Yaşar Sarıyar Elazığ Dost kendine açmadığın zaafları paylaştığın insandır, Dost yanına olmasa da,yanına yaşattığın insandır * * * Kendimi kendim kaybettim Kendim iste kendimi Kendime kendim gerekse Bula kendim kendimi Piri Reis * * * Vicdanım çok pak,çünkü hiç kullanmadım * * * Dostlarım ! Dünyada arkadaş yoktur * * * Üç çeşit arkadaş vardır Birisi yiyecek gibidir,sürekli aranır Diğeri hap gibidir,lüzumlu olduğunda aranır, Diğer bir arakadaş da rahatsızlık gibidir;siz onu yok,o sizi arar Mahbube Yılmaz Elazığ Sanat gençliğe nezaket,ihtiyara avunma,zenginlere ise süs verirKAtatürk * * * Küçük yaşta öğrenilenler taşa yazılmış yazılar gibidir, Büyük yaşta öğrenilenler ise suya yazılmış yazılar gibidir * * * Ufak kafalar kişileri, Orta kafalar olayları, Büyük kafalar ise fikirleri tartışır * * * Hatıralar ihtiyarların koltuk değnekleridir * * * Ölümün bizi nerede beklediği belirli yok İyisi mi biz onu tekrar bekleyelim Tilkilere kümes bekçiliği yaptırılmaz * Ihtiyarlık içinde yaşlılığı katlayan en büyük dert yaşlılık tasasıdır * İnsan vardır zamanı kendi hesabına yontar İnsan da vardır bir ömür boyu zaman onu yontar * Tedbir kaderi değiştirmese de, sonuç olarak insanı kadere taş atmaktan kurtarır * Bencilin hakiki dostu olmadığı gibi vicdani huzuru da yoktur * Her şey yoklama altına alınır ama,huy katiyen * Ruh aynasında iyiliklerin yanında Kötülükler de sıra sıradır * Günümüzde toplumun yüz karası sanılan sefiller,şerliler, anarşistler,ayyaşlar ve esrarkeşler dün terbiyelerinde dikkatsizlik gösterdiğimiz çocuklardır * Sıfırbeş yaş arası şuur altının en açık olduğu dönemse, Çocuklara bu dönemde ne yapılsa değerinde * Tecrübe aklın hocası,düşüncenin de rehberidir * Adelet baştan geçerli olan bir sermayedir * Başkalarını ezerken,seni ezebilecek bir gücün bulunduğunu asla unutma * Eşyanın fiyatını çakmak değil,kıymetini bilmek mühimdir * Sakın tohum atmayı hasat mevsimine bırakma, İki mevsimdeki gayretin de boşuna gider * Hiç kızmayanın kızması çok farklıdır * Belanın en tehlikelisi yüze gülerek gelenidir * Eldeki bir serçe,elde olmayan bin güvercinden daha iyidir * Karanlığa karşı söylev almak iyidir Ondan daha iyisi de karanlığa sövüpsayma yerine Minik zeka olsa bir mum yakmaktır